OPOKA IS A SEDIMENTARY ROCK

OPOKA YRA NUOSĖDINĖ UOLIENA

OPOKA YRA NUOSĖDINĖ UOLIENA

Tai pereinamoji forma tarp karbonatinių ir silikatinių uolienų, susidariusi viršutinės kreidos periode nukalkėjus pirminėms uolienoms. Ją daugiausia sudaro kalcio karbonatas ir silicio dioksidas, taip pat yra magnio, geležies junginių.

Kalcis (Ca) ir silicis (Si) yra du pagrindiniai mineralai, kurių randama Opoka uolienoje. Šie du elementai gali suteikti nemažai naudos odai:

- Minkština ir drėkina. Kalcis ir silicis, pritraukdami vandens molekules, gali padėti minkštinti ir drėkinti odą. Tai gali padėti sumažinti odos sausumą, niežėjimą ir pleiskanojimą.

- Apsauga nuo pažeidimų. Kalcis ir silicis gali padėti apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Laisvieji radikalai yra nestabilios molekulės, kurios gali pažeisti ląsteles ir sukelti priešlaikinį senėjimą.

- Elastingumo didinimas. Kalcis ir silicis gali padėti pagerinti odos elastingumą, nes palaiko kolageno ir elastino gamybą. Tai gali padėti sumažinti raukšles ir mimikos linijas.

- Mažina uždegimą. Kalcis ir silicis gali padėti sumažinti uždegimą, nes slopina uždegimą sukeliančių citokinų gamybą. Tai gali padėti palengvinti tokias odos ligas, kaip egzema ir psoriazė.

Reikia pagalbos?

Jūsų krepšelis